Τα δάχτυλα δείχνουν αν μια γυναίκα είναι άπιστη – Αποκαλυπτική έρευνα

March 18, 2019


Οι γυναίκες με μακριούς δείκτες στο αριστερό τους χέρι είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους, σύμφωνα με μια έρευνα.Τα ευρήματα της έρευνας προκάλεσαν έκπληξη στους επιστήμονες καθώς οι μακρ…


Διαβάστε περισσότερα...

Οι γυναίκες με μακριούς δείκτες στο αριστερό τους χέρι είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους, σύμφωνα με μια έρευνα.

Τα ευρήματα της έρευνας προκάλεσαν έκπληξη στους επιστήμονες καθώς οι μακριοί δείκτες σχετίζονται με πιο τυπικά γυναικεία χαρακτηριστικά.

Ο μεγαλύτερος δείκτης και ο μικρότερος παράμεσος έχουν συνδεθεί με την έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα θηλυκών ορμονών στην μήτρα.

Θεωρήθηκε πως οι γυναίκες με μεγαλύτερη «θηλυκότητα» θα ήταν πιθανότερο να ήταν ικανοποιημένες με τις σχέσεις τους και λιγότερο παρορμητικές.

Οι γυναίκες με μακριούς δείκτες στο αριστερό τους χέρι είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους.

Η έκθεση στην ορμόνη φύλου, οιστρογόνο, στη μήτρα, οδηγεί στο να μεγαλώνουν περισσότερο οι δείκτες των γυναικών σε σχέση με τους παράμεσους.

Αντίθετα, η έκθεση στην ανδρική σeξουαλική ορμόνη τεστοστερόνη στην μήτρα, έχει ένα πιο «ανδρικό» αποτέλεσμα – και έχει ως αποτέλεσμα ένα μακρύτερο παράμεσο και έναν μικρότερο δείκτη.

Οι άνδρες, από την άλλη, με μεγαλύτερους παράμεσους από ότι δείκτες, αποδεικνύεται ότι είναι καλύτεροι αθλητές.

Η Eiluned Pearce του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησε την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Royal Society Journal.

Έκανε μετρήσεις για τα μήκη δακτύλων σε 374 γυναίκες εθελόντριες ενώ πήρε και δείγμα του DNA τους.

Επίσης, οι γυναίκες αυτές συμπλήρωσαν ψυχολογικά τεστ σχετικά με την ποιότητα της σχέσης τους.

Διαπίστωσε ότι οι «γυναίκες με υψηλότερους δείκτες στο αριστερό χέρι είναι πιο παρορμητικές και βαθμολογούν τις ερωτiκές σχέσεις τους λιγότερο ευνοϊκά».

Τα δάχτυλα δείχνουν αν μια γυναίκα είναι άπιστη – Αποκαλυπτική έρευνα - Εικόνα 1

Στην μελέτη της υποθέτει επίσης πως οι γυναίκες με μακρύτερους δείκτες από ότι παράμεσους είναι πιο φεμινίστριες και τραβούν την προσοχή των ανδρών.

Επειδή γνωρίζουν ότι έχουν πολλές επιλογές, «αυτό μπορεί να συνδέεται με δυσαρέσκεια με τους σημερινούς συντρόφους» και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλερτ – ή όπως τα αποκαλούν οι επιστήμονες «ευκαιριακές σχέσεις» και «παρορμητικές» συνευρέσεις με άνδρες που δεν είναι σύζυγοι ή σύντροφοί τους.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.