Δημήτρης Γκιάτης: Γιατί απελευθέρωσαν πραγματικά τον όμηρο ναυτικό στο Τόγκο [video]

December 15, 2019


Πώς πραγματικά απελευθερώθηκε ο 20χρονος Δημήτρης Γκιάτης, όμηρος ναυτικός από πειρατές στο Τόγκο;Συγκίνηση από την οικογένεια του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος», έπειτ…


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς πραγματικά απελευθερώθηκε ο 20χρονος Δημήτρης Γκιάτης, όμηρος ναυτικός από πειρατές στο Τόγκο;

Συγκίνηση από την οικογένεια του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος», έπειτα από ομηρία 40 ημερών.

«Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ.. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα» είπε ο Δημήτρης Γκιάτης στις πρώτες του δηλώσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου, περί τις 20:30, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας ο 20χρονος ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης που, επί 40 ημέρες, ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν συγκινημένα τα μέλη της οικογένειάς του, με τη μητέρα του να του δίνει μια ελληνική σημαία.

Ο Δημήτρης Γκιάτης έφτασε στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από τον αδερφό του. Τον υποδέχτηκαν οι γονείς του και η μικρή του αδερφή, κρατώντας λουλούδια. Δακρυσμένος αγκάλιασε τους γονείς του και η μητέρα του τον αγκάλιασε, κρατώντας την «γαλανόλευκη».

«Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Η οικογένεια αναχώρησε ήδη για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό τους περιβάλλον, έχει βαθιά πίστη στον Θεό και πίστευε ότι θα αγκαλιάσει και πάλι το παιδί της.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 4 Νοεμβρίου, πειρατές επιτέθηκαν και άρπαξαν τον νεαρό Δημήτρη Γκιάτη και τρεις ακόμη ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιου Elka Aristotle στο Τόγκο, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.

Η απελευθέρωσή του ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Γκιάτης απελευθερώθηκε μετά από πληρωμή λύτρων στους απαγωγείς. Τα λύτρα ήταν πολύ υψηλά, καθώς πρόκειται για κάτοικο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητώνται πολύ υψηλά λύτρα.

Όπως συζητιέται σε δημοσιογραφικούς κύκλους, τα λύτρα δεν πληρώθηκαν από το κράτος, ούτε φυσικά από τους γονείς του Δημήτρη Γκιάτη.

Το σύνολο των λύτρων για την απελευθέρωση του Δημήτρη Γκιάτη φέρεται να πληρώθηκε από τη ναυτιλιακή πλοιοκτήτρια εταιρεία στην οποία ανήκε.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.