Λάρισα: Σπαράζει ο πατέρας του 15χρονου – «Άκουσα, δεν τον μετακίνησα και σήμερα τον έχω ντυμένο γαμπρό»«Το παιδί μου ήταν ζεστό και όταν κάναμε ΚΑΡΠΑ ήταν κρύο», ανέφερε συντετριμμένος ο Γρηγόρης Πολύζος.Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου που πέθανε αιφνιδίως στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς, καταγγέλλοντας μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου.Ο Γρηγόρης Πολύζος μίλησε στο OPEN για τις δραμα…
Λάρισα: Σπαράζει ο πατέρας του 15χρονου – «Άκουσα, δεν τον μετακίνησα και σήμερα τον έχω ντυμένο γαμπρό»
«Το παιδί μου ήταν ζεστό και όταν κάναμε ΚΑΡΠΑ ήταν κρύο», ανέφερε συντετριμμένος ο Γρηγόρης Πολύζος.
Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου που πέθανε αιφνιδίως στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς, καταγγέλλοντας μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου.
Ο Γρηγόρης Πολύζος μίλησε στο OPEN για τις δραματικές στιγμές που έζησε η οικογένειά του, από την ώρα που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του μέχρι την άφιξη των διασωστών.
Όπως υποστήριξε, ακολούθησε την οδηγία που του δόθηκε να μη μετακινήσει τον γιο του και περίμενε το ασθενοφόρο, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι θα μπορούσε να τον είχε μεταφέρει στη Λάρισα σε λιγότερο από μισή ώρα.
«Τις έχουμε τις κλήσεις, δεν είναι ψεύτικες»
Ο πατέρας του 15χρονου αναφέρθηκε αρχικά στις τηλεφωνικές επικοινωνίες της οικογένειας με το ΕΚΑΒ και αμφισβήτησε το χρονικό που έχει παρουσιαστεί για την άφιξη του ασθενοφόρου.
«Η πρώτη κλήση ήταν 09:03 και η τελευταία ήταν μετά τις 10, στις 10:10, 10 και τέταρτο. Το ασθενοφόρο ήρθε γύρω στις 10:20. Τις έχουμε τις κλήσεις. Δεν είναι ψεύτικες», δήλωσε.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η οικογένεια περίμενε για περισσότερο από μία ώρα, ενώ στο μεταξύ προσπαθούσε να κρατήσει στη ζωή το παιδί ακολουθώντας τηλεφωνικές οδηγίες.
«Μας είπαν να κάνουμε ΚΑΡΠΑ»
Ο Γρηγόρης Πολύζος περιέγραψε ότι μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τέσσερα άτομα, τα οποία κλήθηκαν να εφαρμόσουν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς να διαθέτουν σχετική εκπαίδευση.
«Το παιδί μου, σε 45 λεπτά, μπορεί να το προλάβαινα. Στη μία ώρα δεν μπορεί. Δεν θα το προλάβαινα;… Μας είπαν “κάντε ΚΑΡΠΑ”. Ήμασταν τέσσερα άτομα, πατέρας, μάνα και δύο άλλα αδέρφια. Μάθαμε να κάνουμε και ΚΑΡΠΑ. Καμία σχέση με το αντικείμενο», είπε.
Ο πατέρας του 15χρονου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χρόνος που χάθηκε μπορεί να αποδείχθηκε καθοριστικός, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ιατρική διερεύνηση των ακριβών αιτιών του θανάτου.
«Μου είπαν να μην το μετακινήσω και άκουσα»
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η αναφορά του στη στιγμή που πρότεινε να μεταφέρουν μόνοι τους τον ανήλικο στη Λάρισα.
Όπως υποστήριξε, ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο ότι μπορούσαν να βάλουν το παιδί σε αυτοκίνητο και να το μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο. Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να μην προχωρήσουν στη μετακίνησή του.
«Τους πρότεινα να βάλω το παιδί μου στο αυτοκίνητο. Ο γιος μου θα το έφτανε στη Λάρισα σε λιγότερο από μισή ώρα. Και μου είπε “δεν κάνει να το μετακινήσετε το παιδί”. Και άκουσα. Και δεν το μετακίνησα. Σήμερα το έχω ντυμένο γαμπρό», είπε στο OPEN.
«Όταν μπήκα στο σπίτι, το παιδί μου ήταν ζεστό»
Ο Γρηγόρης Πολύζος περιέγραψε στη συνέχεια πώς άλλαζε η κατάσταση του παιδιού όσο η οικογένεια περίμενε να φτάσει βοήθεια.
«Την ώρα που μπήκα στο σπίτι, το παιδί μου ήταν ζεστό. Και όταν κάναμε ΚΑΡΠΑ, το παιδί μου ήταν κρύο…», ανέφερε.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν κατηγορεί τους διασώστες που έφτασαν τελικά στο σπίτι. Αντιθέτως, τόνισε ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ προσπάθησε επίμονα να επαναφέρει τον 15χρονο και έκανε ό,τι μπορούσε για να τον σώσει.
«Οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ, δεν κατηγορώ κανέναν. Μπορεί να έκαναν και μία ώρα ΚΑΡΠΑ. Γνώστες, προσωπικό του ΕΚΑΒ. Προσπάθησαν, έκαναν τα πάντα. Τους ανθρώπους εδώ τους ευχαρίστησα. Τους έσφιξα τα χέρια. Προσπάθησαν για να σώσουν το παιδί μου. Αργά», είπε.
«Είμαστε τέσσερα άτομα στο σπίτι και ψάχνουμε τον μικρό»
Ο πατέρας του ανήλικου μίλησε και για το κενό που άφησε ο ξαφνικός θάνατος του παιδιού στην οικογένεια.
Όπως είπε, οι άνθρωποι του σπιτιού εξακολουθούν να τον αναζητούν μέσα στην καθημερινότητά τους, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι δεν βρίσκεται πλέον κοντά τους.
«Είμαστε σε ένα σπίτι τέσσερα ακόμη άτομα σήμερα και δεν ξέρουμε πού είναι ο μικρός. Ψάχνουμε να τον βρούμε…», ανέφερε συντετριμμένος.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η οικογένεια αποφάσισε να δώσει το όνομα του 15χρονου στον εγγονό του, ώστε να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του.
«Τον εγγονό μου αύριο τον αλλάζω όνομα. Ο γιος μου, ο μεσαίος, του δίνει το όνομα του γιου μου του μικρού. Δεν θα το ακούσει ο γιος μου όμως. Ο εγγονός μου θα μεγαλώσει με το όνομα του γιου μου χωρίς να το ξέρει».
«Τον πόνο μου λέω. Ίσως να ξεσκάσω λίγο», κατέληξε ο Γρηγόρης Πολύζος.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.