Μάνα «σέρνει» στα δικαστήρια την… αχάριστη κόρη της για να πάρει το σπίτι της πίσω

August 7, 2020


Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατέφυγε μία κάτοικος Ρόδου, η οποία απαίτησε ανάκληση γονικής παροχής κατά της… αχάριστης κόρης της.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγωγή, το 1996 η μητέρα μεταβίβασε με …


Διαβάστε περισσότερα...

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατέφυγε μία κάτοικος Ρόδου, η οποία απαίτησε ανάκληση γονικής παροχής κατά της… αχάριστης κόρης της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγωγή, το 1996 η μητέρα μεταβίβασε με γονική παροχή στην ανήλικη τότε κόρη της την ψιλή κυριότητα μίας οικοδομής από τις 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες της.

Η γονική παροχή απέκτησε την έννοια της δωρεάς, λόγω της ηλικίας του ανήλικου κοριτσιού τότε, το οποίο ήταν μόλις 11 ετών, αλλά και λόγω των συνθηκών διαβίωσης που της παρείχε το οικογενειακό της περιβάλλον.


Βρισίδια και απειλές

Ωστόσο σύμφωνα με τη μητέρα τα επόμενα χρόνια, μετά την ενηλικίωση της, η νεαρή κοπέλα άρχισε να συμπεριφέρεται αχάριστα και με ανάρμοστη συμπεριφορά, κάτι που έφερε ρίξη στη σχέση με την μητέρα της. Σύμφωνα με τη μητέρα, και οι δύο τους έχουν εκτεθεί στη μικρή κοινωνία της Ρόδου, καθώς η ενήλικη πλέον κόρη, δεν διστάζει να απειλεί και να βρίζει με αισχρές και χυδαίες φράσεις την οικογένεια της.


Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, η αχάριστη συμπεριφορά της κόρης απέναντι στους γονείς της εκδηλώθηκε μεταξύ άλλων, όταν εξέφρασε την πρόθεσή της να πωλήσει σε τρίτα πρόσωπα την ψιλή κυριότητα της ημιτελούς οικοδομής, της οποίας όπως επισημαίνεται μόνο την ψιλή κυριότητα μεταβίβασε με το συμβόλαιο γονικής παροχής, έναντι του ευτελούς ποσού των 10.000 ευρώ εκβιαστικά. Σε πρότασή τους να μην το αγοράσει κάποιος ξένος αλλά να το αγόραζε η αδελφή της είτε οι γονείς της, αξίωνε το ποσό των 280.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως περιγράφεται στην αγωγή, η κοπέλα παραβίασε την κλειδαριά του σπιτιού του οποίου την επικαρπία έχει η μητέρα της και προσπάθησε να αλλάξει κλειδαριές. Έπειτα από το περιστατικό αυτό ακολούθησε ανταλλαγή εξωδίκων και από τις δύο πλευρές.

Για τους λόγους αυτούς η μητέρα ζητά με την αγωγή της να ανατραπεί η συμβολαιογραφική πράξη γονικής παροχής της ψιλής κυριότητας της οικοδομής που μεταβίβασε στην κόρη της.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.