Αποζημίωση 534 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πληρώθηκαν – Ποιο το λάθος και πως θα το διορθώσετε

July 5, 2020


Επίδομα 534 ευρώ: Πολλοί εργαζόμενοι ανέμεναν να αποζημιωθούν από το υπουργείο εργασίας, με την τελευταία πληρωμή. Ωστόσο, δεν την έλαβαν. Αυτό, διότι έγινε λάθος από τη δήλωση του εργοδότη τους. Οι ε…


Διαβάστε περισσότερα...

Επίδομα 534 ευρώ: Πολλοί εργαζόμενοι ανέμεναν να αποζημιωθούν από το υπουργείο εργασίας, με την τελευταία πληρωμή. Ωστόσο, δεν την έλαβαν. Αυτό, διότι έγινε λάθος από τη δήλωση του εργοδότη τους. Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Αυτό, διότι υπάρχουν εργοδότες που δεν έκαναν δήλωση. Κάποιοι άλλοι εργοδότες δεν υπέβαλαν εγκαίρως τις υπεύθυνες δηλώσεις τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοί τους, να μη λάβουν την ειδική αποζημίωση για όσες ημέρες ήταν σε αναστολή. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον εργοδότη της για να πληροφορηθούν από πότε δηλώθηκαν στην Εργάνη ότι τελούν σε αναστολή εργασίας. Οι εργοδότες θα πρέπει να συνεννοηθούν με την ΕΡΓΑΝΗ να γίνει ανάκληση µόνο εκ παραδρομής δήλωσης αναστολής σύμβασης εργαζόμενου µε ορθή επανάληψη. Υπενθυμίζουμε ότι σε αναστολή μπορούσαν να τεθούν μόνον συμβάσεις εργασίας που ήταν ενεργές στις 21 Μαρτίου και όχι αργότερα.

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιους αφορά – Λοιπές πληροφορίες

– επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή

– θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.

– παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Παράλληλα επειδή διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι αλλά περίμεναν να πληρωθούν και άλλα πληρώθηκαν. Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ.

Κατά συνέπεια:

-για παράταση αναστολής 10 ημέρων – αποζημίωση 180 ευρώ

-για παράταση αναστολής 15 ημέρων – αποζημίωση 270 ευρώ

-για παράταση αναστολής 20 ημέρων – αποζημίωση 360 ευρώ

-για παράταση αναστολής 25 ημέρων – αποζημίωση 450 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Ειδικότερα :

-με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)

-με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)

-με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)

-με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες).

Αναλυτικότερα 215.716 εργαζόμενοι θα πάρουν όλο το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και 2.032 εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μίας ημέρας ύψους 18 ευρώ.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.