«Φύγε από την Κρήτη, θα γίνει το κακό»: Οι εκκλήσεις της οικογένειας του 21χρονου Νικήτα που δεν εισακούστηκαν

May 6, 2026


«Φύγε τώρα, πριν γίνει το κακό» – αλλά εκείνος έμεινε μέχρι το τέλος.Η οικογένεια του 21χρονου Νικήτα τον προειδοποιούσε ξανά και ξανά να φύγει από την Κρήτη. Όμως εκείνος δεν έφυγε ποτέ, παρά τις απειλές που δεχόταν μετά το μοιραίο τροχαίο.«Φύγε από την Κρήτη, θα γίνει το κακό», του έλεγαν, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, του ζητούσαν εδώ και χρόνι…

«Φύγε τώρα, πριν γίνει το κακό» – αλλά εκείνος έμεινε μέχρι το τέλος.

Η οικογένεια του 21χρονου Νικήτα τον προειδοποιούσε ξανά και ξανά να φύγει από την Κρήτη. Όμως εκείνος δεν έφυγε ποτέ, παρά τις απειλές που δεχόταν μετά το μοιραίο τροχαίο.

«Φύγε από την Κρήτη, θα γίνει το κακό», του έλεγαν, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, του ζητούσαν εδώ και χρόνια να μετακομίσει στην Αθήνα, πιστεύοντας πως μόνο έτσι θα γλίτωνε.

Το πένθος που έγινε οργή

Η οικογένεια είχε αντιληφθεί ότι ο 54χρονος πατέρας του Γιώργου –του 17χρονου που πέθανε στη ΜΕΘ μετά το τροχαίο– είχε αλλάξει δραματικά. Το πένθος του είχε μετατραπεί σε θυμό, έναν θυμό που μεγάλωνε όσο περνούσε ο χρόνος.

Ο ίδιος δεν έκρυβε ότι θεωρούσε τον 21χρονο υπεύθυνο για τον θάνατο του παιδιού του. Περίμενε τη δικαιοσύνη, όμως όσο η υπόθεση καθυστερούσε, η οργή του γινόταν πιο έντονη.

Για όσους γνώριζαν τι συνέβαινε στο παρασκήνιο, η τραγωδία έμοιαζε σχεδόν αναπόφευκτη. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν περίμενε ότι οι απειλές θα μετατρέπονταν σε πράξη.

Η επίθεση του 2024 που είχε προειδοποιήσει για όλα

Το περιστατικό των Χριστουγέννων του 2024 είχε σημάνει συναγερμό. Τότε είχε επιβληθεί στον 54χρονο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τον Νικήτα.

Ο 21χρονος είχε καταγγείλει ότι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Γάζι, δέχθηκε επίθεση με ξύλο στα πόδια. Δεν είχε δει καθαρά τον δράστη, όμως κατάφερε να τον καταδιώξει και να τον ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, όπως περιγράφηκε, εμφανίστηκε όπλο. Ο δράστης πυροβόλησε μία φορά και εξαφανίστηκε. Η αδερφή του Νικήτα, που είχε βγει έντρομη από το σπίτι, κατέθεσε ότι αναγνώρισε τον 54χρονο.

Εκείνος από την πλευρά του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, λέγοντας πως εκείνο το βράδυ είχε βγει μόνο για να πάει στο κοιμητήριο.

Γιατί δεν έφυγε ποτέ

Παρά τις πιέσεις και τον φόβο που υπήρχε γύρω του, ο Νικήτας αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι και την οικογένειά του.

Δεν ήθελε να αφήσει τις αδερφές του. Πίστευε ότι η δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις και δεν μπορούσε –ή δεν ήθελε– να φανταστεί ότι η κατάσταση θα φτάσει στο σημείο της δολοφονίας.

Η τελευταία μέρα και η ενέδρα

Το απόγευμα της Τρίτης (5/5), ο 21χρονος είχε ρεπό από τη δουλειά του στο σούπερ μάρκετ στην Αμμουδάρα. Πήγε να κουρευτεί, χωρίς να γνωρίζει τι τον περίμενε.

Λίγο αργότερα, έπεσε στην ενέδρα που του είχε στήσει ο 54χρονος. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η ζωή του κόπηκε βίαια στον δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.