
Στο στόχαστρο των Φρουρών της Επανάστασης παραμένουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, μετά τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο ιρανός στρατηγός, Εμπραχίμ Τζαμπαρί.«Οι Αμερικανοί έχουν μεταφέρει την πλειονότητα των αεροσκαφών τους στην Κύπρο. Θα εκτοξεύσουμε τόσους πυραύλους προς την Κύπρο, ώστε οι Αμερικανοί να αναγκαστούν να φύγουν και από εκεί» είπε μεταξύ άλλων ο Τζαμπαρί. Iranian general Jabbari:…
Στο στόχαστρο των Φρουρών της Επανάστασης παραμένουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, μετά τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο ιρανός στρατηγός, Εμπραχίμ Τζαμπαρί.
Το Ιράν απειλεί την Κύπρο
«Οι Αμερικανοί έχουν μεταφέρει την πλειονότητα των αεροσκαφών τους στην Κύπρο. Θα εκτοξεύσουμε τόσους πυραύλους προς την Κύπρο, ώστε οι Αμερικανοί να αναγκαστούν να φύγουν και από εκεί» είπε μεταξύ άλλων ο Τζαμπαρί.
«Μέχρι τώρα έχουμε εκτοξεύσει περίπου 3.000 πυραύλους πρώτης και δεύτερης γενιάς» σημείωσε και προανήγγειλε νέα χτυπήματα: «Τις επόμενες ημέρες θα χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε πυραύλους τρίτης και τέταρτης γενιάς. Περίπου 10.000 drones έχουν μέχρι στιγμής απογειωθεί».
Έμπρακτα στο πλευρό της Κύπρου στέκεται η Ελλάδα με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας Νίκο Δένδια να αναμένεται να φθάσει αύριο (3/3) στο νησί. Επίσης η Ελλάδα στέλνει στην Κύπρο την φρεγάτα Belhara, μια ακόμη φρεγάτα, ένα ζεύγος F-16 και το anti-drone σύστημα Κένταυρος.
Σε δήλωση του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «Προ ολίγου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη».
Διαβάστε επίσης
Επίσης, όπως πρόσθεσε, τις τελευταίες δύο μέρες, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα. «Τον διαβεβαίωσα ότι η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην άμυνα της Κύπρου για να αντιμετωπιστούν οι απειλές και οι παράνομες ενέργειες στο έδαφός της».


