Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου του βρέφους στην Κω. Οι γονείς του παιδιού έχουν συλληφθεί και αύριο (Δευτέρα 21/4) πρόκειται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα, ενώ ιατροδικαστής θα εξετάσει και το 2χρονο αδελφάκι του βρέφους.Το ενός έτους κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Κω. Νωρίτερα, η μητέρα είχε διαπιστώσει ότι η κορούλα της είχε χάσε…
Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου του βρέφους στην Κω. Οι γονείς του παιδιού έχουν συλληφθεί και αύριο (Δευτέρα 21/4) πρόκειται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα, ενώ ιατροδικαστής θα εξετάσει και το 2χρονο αδελφάκι του βρέφους.
Το ενός έτους κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Κω. Νωρίτερα, η μητέρα είχε διαπιστώσει ότι η κορούλα της είχε χάσει τις αισθήσεις της και προσπάθησε να την συνεφέρει, χωρίς αποτέλεσμα. Έβαλε τις φωνές και οι ένοικοι της πολυκατοικίας έσπευσαν να την βοηθήσουν.
Στο σημείο έσπευσαν και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το βρέφος δεν ανέπνεε. Επιχείρησαν να κάνουν ανάνηψη και μετέφεραν το βρέφος στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.
Όλα συνέβησαν σε λιγότερο από μία ώρα. Στις 19:45 η 20χρονη μητέρα βρήκε το μωρό της αναίσθητο. Μισή ώρα αργότερα κάλεσε το ΕΚΑΒ κι ενώ στο διάστημα αυτό προσπαθούσε με τη βοήθεια γειτόνων να το επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 20:25 και 7 λεπτά αργότερα, το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στις 21:00μ δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό του σύστημα, αλλά και εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ζήτησαν περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σeξουαλική κακοποίηση.