10 χρήσιμες συμβουλές για να μαζεύετε χρήματα κάθε μέρα μέσα στο 2021 και να βάλετε λεφτά στην άκρη

January 10, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι σπιτικές σπατάλες είναι πολύ επικίνδυνες για τη μείωση των εσόδων ενός νοικοκυριού, χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί κα…

).push({});

Οι σπιτικές σπατάλες είναι πολύ επικίνδυνες για τη μείωση των εσόδων ενός νοικοκυριού, χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί κα…” link=”https://viral.tvstarnews.eu/cposts/01/10/6767099/” ]


Οι σπιτικές σπατάλες είναι πολύ επικίνδυνες για τη μείωση των εσόδων ενός νοικοκυριού, χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί και να γίνει αυτομάτως εξοικονόμηση χρημάτων.


Σπιτικές σπατάλες: Ψώνια χωρίς λίστα

Οι καιροί που πηγαίναμε στο super market και ψωνίζαμε ανεξέλεγκτα δίχως αύριο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κρατήστε μια λίστα για τα ψώνια σας και τηρήστε την με σεβασμό και ευλάβεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τσέπη σας θα ξεκινήσει να χαίρεται μερικά χρήματα παραπάνω.

Σπιτικές σπατάλες: Τηλεφωνικές παραγγελίες

Τα pizzaboy θα συνεχίσουν να έρχονται ακόμη, για το προσεχές μέλλον τουλάχιστον. Ο τρόπος παραγγελιών, όμως, έχει αλλάξει και αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Ο παραδοσιακός τρόπος για την παραγγελία από το σπίτι περιελάμβανε τηλεφώνημα, το οποίο και χρεωνόσασταν και η συνομιλία πολλές φορές ήταν κουραστική. Πραγματοποιείστε τις παραγγελίες σας για φαγητό ηλεκτρονικά και εκμεταλλευτείτε τις αμέτρητες προσφορές που παρέχουν όλα τα, μεγάλα τουλάχιστον, καταστήματα σίτισης, έξυπνα και οικονομικά μέσω μιας συσκευής που συνδέεται με το διαδίκτυο.

Σπιτικές σπατάλες: Αγορά καινούργιων προϊόντων

Τα περισσότερα είδη που αγοράζουμε χάνουν την αξία τους από την ώρα που τα κατακτούμε. Αντίθετα, σε αγορές προϊόντων second hand έχετε τη δυνατότητα να βρείτε βίντατζ κομμάτια που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους ακόμη κι αν η τιμή τους έχει πέσει στα τάρταρα. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και ανταλλακτικές υπηρεσίες σε καταστήματα ή ακόμη και μεταξύ ιδιωτών. Επίσης, πολλά από τα υπάρχοντά σας μπορείτε να τα πουλήσετε κιόλας.

Σπιτικές σπατάλες: Αγορές πολλών συσκευασιών

Στα μεγάλα υπερκαταστήματα μπορεί πολλές φορές να πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές στα προϊόντα, ειδικά όταν πρόκειται για είδη μαναβικής, τα οποία όμως πωλούνται σε συσκευασίες. Η αγορά αυτή σε χαμηλές τιμές μπορεί να μας εξυπηρετεί αρχικά. Όταν, όμως, καταλήγουμε να πετάμε τις μεγαλύτερες ποσότητες, γιατί δεν προλάβαμε να της καταναλώσουμε, δεν μας αρέσει καθόλου. Αντ’ αυτού ξεκινήστε να αγοράζετε μόνο όσα χρειάζεστε για τις καθημερινές σας ανάγκες.


Σπιτικές σπατάλες: Κρατάτε περισσότερα μετρητά από αυτά που χρειάζεστε

Οι πειρασμοί γύρω μας είναι πάντα μεγάλοι και πολλοί. Για το λόγο αυτό κρατήστε πάνω σας μόνο όσα μετρητά χρειάζεστε για την τρέχουσα μέρα και ίσως ένα επιπλέον μικροποσό. Η κάρτα αυτόματης ανάληψης έτσι κι αλλιώς θα είναι πάντα στο πορτοφόλι σας. Αυτό, όμως, θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας μπροστά σε μια αγορά, καθώς θα σας καθυστερήσει μέχρι να γίνει η ανάληψη και τελικά η αγορά.

Σπιτικές σπατάλες: Δεν χρησιμοποιείτε την τεχνολογία

Η χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ρεύματος νέας τεχνολογίας μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση και στην τσέπη σας, αφού είναι σχεδιασμένοι για να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες ενέργειας απ’ ότι οι λάμπες πυρακτώσεως.

Σπιτικές σπατάλες: Δεν κρατάτε λίστα μηνιαίων εξόδων

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μήνας δεν έχει φτάσει καλά καλά στα μέσα του και ο λογαριασμός στην τράπεζα δείχνει να μειώνεται κατακόρυφα με το μηνιάτικο σχεδόν να εξανεμίζεται. Κρατήστε μια λίστα με τις οικονομικές υποχρεώσεις του μήνα και σβήνετε από αυτή το ποσό που της αντιστοιχεί έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο των εξόδων σας.


Σπιτικές σπατάλες: Αγοράζετε πράγματα που ήδη έχετε

Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που μπροστά στην ανασφάλειά μας μήπως μας λείπει κάτι από το σπίτι, το αγοράζουμε χωρίς να είμαστε σίγουροι πως μας λείπει. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι αγορές στο super market που αναφέρθηκε παραπάνω. Για να σταματήσετε, όμως, να αγοράζετε εις διπλούν πράγματα ξεκινήστε με το να κάνετε μια απογραφή στα υπάρχοντά σας. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά η ανταμοιβή σας θα είναι η εξοικονόμηση των χρημάτων σας.

Σπιτικές σπατάλες: Δεν κάνετε έξυπνες αγορές

Δεν είναι ανάγκη να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου όταν γύρω μας συμβαίνουν πράγματα προσοδοφόρα για την τσέπη μας. Τουλάχιστον για τα αναλώσιμα και τα τρόφιμα μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσφορές που βγαίνουν από τα μεγάλα καταστήματα και σύμφωνα με τις ανάγκες και τη λίστα που αναφέρθηκε πρώτη πρώτη να πραγματοποιείτε τις αγορές σας από το σωστό κατάστημα τη σωστή στιγμή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα υπόλοιπα είδη που θέλετε να αποκτήσετε.

Σπιτικές σπατάλες: Χάνετε τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών

Οι συσκευές παλαιάς τεχνολογίας δυστυχώς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Καλό θα ήταν να τις αντικαταστήσετε με νέας τεχνολογίας, κάτι όμως το οποίο μπορεί και να μην είναι εφικτό τη δεδομένη στιγμή. Μπορείτε, όμως, να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών σας, όπως με το να μην αφήνετε σε κατάσταση αναμονής καμία συσκευή τηλεόρασης, ραδιοφώνου, υπολογιστή κλπ. Ακόμη και αυτή η μικρή κίνηση μπορεί να σας απαλλάξει από την καταβολή χρημάτων άνευ λόγου.


Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.