Η μέρα με τη νύχτα: 11 διαφορές στον τρόπο σκέψεις ενός άντρα και μίας γυναίκας

January 10, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σκέψη άνδρα και γυναίκας: Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς λειτουργεί το μυαλό ενός άνδρα και πώς εκείνο της γυναίκας. Για παράδειγμα, οι κίνδυνο…

).push({});

Σκέψη άνδρα και γυναίκας: Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς λειτουργεί το μυαλό ενός άνδρα και πώς εκείνο της γυναίκας. Για παράδειγμα, οι κίνδυνο…” link=”https://viral.tvstarnews.eu/cposts/01/10/6767097/” ]


Σκέψη άνδρα και γυναίκας: Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς λειτουργεί το μυαλό ενός άνδρα και πώς εκείνο της γυναίκας. Για παράδειγμα, οι κίνδυνοι αντιμετωπίζονται διαφορετικά από έναν άνδρα και μία γυναίκα. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε τις διαφορές τους, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ακόλουθη λίστα. Αναλυτικότερα:


Ακολουθούν ένδεκα διαφορές για τη σκέψη άνδρα και γυναίκας:

– Αντίληψη: Οι γυναίκες έχουν μικρότερο εγκέφαλο. Έτσι, οι συνδέσεις τους είναι πιο πυκνές. Αυτό τους επιτρέπει να έχουν καλύτερες επιδόσεις σε καθήκοντα που αφορούν την ευρύτερη εικόνα και κατάστασης σκέψης. Ο εγκέφαλος ενός άνδρα τείνει να αποδίδει καλύτερα σε χωρική σκέψη. Αφορά την αναγνώριση προτύπων και την επίλυση προβλημάτων με αντικείμενα σε ένα χωρικό περιβάλλον.

– Ένα μέρος του μυαλού: Οι άνδρες έχουν την τάση να υπερέχουν καλύτερα όταν ασχολούνται με μόνο ένα πράγμα ενώ οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να ασχολούνται ταυτοχρόνως με μια σειρά από εργασίες. Αυτό μπορεί να προέρχεται από τον αρχέγονο αρσενικό ρόλο του κυνηγού που είχε εμμονή με ένα μοναδικό στόχο, ενώ ο παραδοσιακός γυναικείος ρόλος του διαχειριστή του σπιτιού της, ανάγκασε την γυναίκα να κάνει πολλά ταυτοχρόνως.

– Κοινωνικότητα: Οι γυναίκες τείνουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις σε κοινωνικές καταστάσεις από ό, τι οι άνδρες. Οι άνδρες τείνουν να υπερέχουν σε πιο αφηρημένη σκέψη και είναι προσανατολισμένοι στο συγκεκριμένο έργο τους. Και πάλι, αυτό μπορεί να προέρχεται από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων σύμφωνα με τους οποίους οι γυναίκες έπρεπε να εργαστούν από κοινού για να καταφέρουν πιο σύνθετα καθήκοντα, ενώ οι άνδρες αφιέρωναν περισσότερο χρόνο μόνοι καταδιώκοντας τη λεία.

Κι άλλες διαφορές για τη σκέψη άνδρα και γυναίκας:

– Αντιμετώπιση αισθημάτων: Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο μεταιχμιακό σύστημα στον εγκέφαλό τους που τους επιτρέπει να είναι περισσότερο σε επαφή με τα συναισθήματα τους και να έχουν μεγαλύτερη ικανότητα έκφρασης των συναισθημάτων τους. Οι άνδρες τείνουν να είναι πιο λογικοί στον τρόπο σκέψης τους και απορρίπτουν τις πληροφορίες που δεν εμπλέκονται άμεσα με το θέμα που είναι υπό συζήτηση. Οι γυναίκες τείνουν να είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητες στα συναισθήματα που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης τους.


– Μαθηματικοί υπολογισμοί: Οι άνδρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερο το κατώτερο μέρος του βρεγματικού λοβού από ό, τι οι γυναίκες. Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου πιστεύεται ότι ελέγχει την μαθηματική ικανότητα και διαδικασία. Οι άνδρες τείνουν να είναι καλύτεροι στα μαθηματικά εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν είναι καλές στα μαθηματικά αλλά ότι οι άνδρες έχουν ένα μικρό βιολογικό πλεονέκτημα, όταν πρόκειται για τα μαθηματικά και τις δεξιότητες που βασίζονται στην λογική.

– Αντιμετώπιση του πόνου: Η αμυγδαλή είναι η περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τον πόνο. Ο πόνος ενεργοποιείται είτε στο δεξιό (άνδρες) ή αριστερό (γυναίκες) ημισφαίριο. Η δεξιά πλευρά είναι περισσότερο συνδεδεμένη με τα εξωτερικά ερεθίσματα, ενώ η αριστερή είναι περισσότερο συνδεδεμένη με τα εσωτερικά ερεθίσματα. Οι γυναίκες έχουν την τάση να αισθάνονται τον πόνο πιο έντονα από ό, τι οι άνδρες εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Επιπλέον, διαφορές για τη σκέψη άνδρα και γυναίκας:

– Εκμάθηση ξένων γλωσσών: Οι γυναίκες τείνουν να είναι καλύτερες στην εκμάθηση γλωσσών και είναι πιο δεκτικές στις λέξεις και τους ήχους. Αυτό μπορεί να είναι γιατί οι άνδρες έχουν την τάση να θεωρούν ότι είναι δύσκολο να εκφραστούν λεκτικά. Μπορεί να προέρχεται από τις αυξημένες απαιτήσεις που υπήρχαν για τις γυναίκες πάνω από εκατομμύρια χρόνια, που τις ανάγκασαν να συνεργαστούν και να οργανωθούν, προκειμένου να διαχειριστούν μεγάλα και πολύπλοκα καθήκοντα.

– Οι γυναίκες θυμούνται καλύτερα: Οι γυναίκες έχουν την τάση να έχουν μεγαλύτερη δραστηριότητα στον ιππόκαμπο τους, την περιοχή υπεύθυνη για τη διαμόρφωση και την αποθήκευση των αναμνήσεων, από ό, τι οι άνδρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να θυμούνται πρόσωπα, ονόματα, αντικείμενα και γεγονότα καλύτερα από τους άνδρες.


– Προσανατολισμός: Οι άνδρες τείνουν να έχουν καλύτερες δεξιότητες χωρικής σκέψης και είναι καλύτεροι στο να θυμούνται γεωγραφικά στοιχεία. Τείνουν να έχουν καλύτερη έμφυτη αίσθηση της κατεύθυνσης και να θυμούνται περιοχές και τοποθεσίες. Η ικανότητα αυτή πιθανότατα προέρχεται από τότε που ήταν κυνηγοί, όταν οι άνδρες έπρεπε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς τη βοήθεια χάρτη και πυξίδα.

Οι υπόλοιπες:

– Ανάληψη κινδύνων: Οι άνδρες τείνουν να είναι πιο πιθανοί στο να αναλάβουν κινδύνους. Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο επιφυλακτικές απέναντι στους κινδύνους. Οι άνδρες εκκρίνουν περισσότερες ενδορφίνες όταν αναλαμβάνουν κάτι ριψοκίνδυνο. Όσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος τόσο μεγαλύτερη είναι η ευχαρίστηση που προέρχεται από την επικίνδυνη συμπεριφορά. Οι άνδρες μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με του κινδύνους λόγω του ότι όταν κυνηγούσαν την τροφή τους, αυτή μπορεί να ήταν πιο μεγάλη και πιο δυνατή από αυτούς.

– Σeξ: Οι άνδρες προκαλούνται από το θέαμα ενώ οι γυναίκες τείνουν να προκαλούνται από ένα συνδυασμό πραγμάτων, όπως η ατμόσφαιρα, τα συναισθήματα, οι μυρωδιές, καθώς η οπτική αντίληψη.


Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.