Μαίρη Συνατσάκη για τις φωτιές: «Δεν έχω χειρότερο από την ατάκα “τα σπίτια ξαναγίνονται”»

August 2, 2026


«Τα σπίτια ξαναγίνονται» λένε πολλοί μετά από μια καταστροφή, όμως για τη Μαίρη Συνατσάκη αυτή είναι μια φράση που παραβλέπει όλα όσα χάνονται για πάντα μέσα στις φλόγες.Με μια έντονα φορτισμένη ανάρτηση, η γνωστή επιχειρηματίας και influencer τοποθετήθηκε για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Εξέφρασε τη στήριξή της στους ανθρώπους που βλέπουν τις περιουσίες …

«Τα σπίτια ξαναγίνονται» λένε πολλοί μετά από μια καταστροφή, όμως για τη Μαίρη Συνατσάκη αυτή είναι μια φράση που παραβλέπει όλα όσα χάνονται για πάντα μέσα στις φλόγες.

Με μια έντονα φορτισμένη ανάρτηση, η γνωστή επιχειρηματίας και influencer τοποθετήθηκε για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Εξέφρασε τη στήριξή της στους ανθρώπους που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, στέλνοντας παράλληλα ένα δυνατό μήνυμα για τη δοκιμασία των πυρόπληκτων.

Η Μαίρη Συνατσάκη στάθηκε ιδιαίτερα στη γνωστή φράση «τα σπίτια ξαναγίνονται», με την οποία δήλωσε ότι διαφωνεί απόλυτα. Όπως υπογράμμισε, ένα σπίτι δεν αποτελεί απλώς ένα κτίριο, αλλά έναν χώρο γεμάτο οικογενειακές στιγμές, αναμνήσεις και αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας, τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Το μήνυμα της Μαίρης Συνατσάκη για τις φωτιές

Στην ανάρτησή της αναφέρθηκε ακόμη στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν σήμερα πολλοί πολίτες. Τόνισε ότι, μέσα στη γενικευμένη οικονομική πίεση, η απώλεια ενός σπιτιού ή μιας περιουσίας μπορεί να είναι οριστική για μια οικογένεια.

Παράλληλα, εξέφρασε τη θλίψη και την αγωνία της για τις καταστροφές, στέλνοντας δύναμη και κουράγιο σε όλους όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πυρκαγιές.

«Δεν έχω χειρότερο απ’ την ατάκα «τα σπίτια ξαναγίνονται» γιατί εκτός του ότι μέσα στην απέραντη φτωχοποίηση που ζούμε, ο χαμός του καθετί μοιάζει οριστικός, αφετέρου τα σπίτια έχουν ιστορίες, έχουν οικογενειακά τραπέζια, γέλια και κλάματα. Έχουν κάδρα με τους προγόνους μας, παιδικά σεντόνια που δεν αποχωριστήκαμε κι ας πληρώνουμε 60άρια στους ψ (ψυχολόγους).

Δεν ξέρεις προς τα που να τρέξεις κι αυτό το καλοκαίρι…Δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Αυτή η χώρα, αυτό το κράτος είναι καμένο χαρτί που καταγράφεται στα γυαλιά ενός γελοίου έτσι κι αλλιώς. Κανένας μόνος και καμία μόνη απέναντι στην επιβεβλημένη μοναξιά του φόβου και της απόγνωσης», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.


Το διαβάσαμε εδώ



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.