Διχασμένος ο καιρός για την 25η Μαρτίου: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει – Οι προγνώσεις Τσατραφύλλια, Κολυδά και Ζιακόπουλου

March 24, 2026


Οι μετεωρολόγοι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο καιρός θα παρουσιάσει δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, χωρίζοντας την Ελλάδα στη μέση. Ενώ ο Βορράς και η Δύση θα απολαύσουν ανοιξιάτικο σκηνικό, τα ανατολικά και νότια τμήματα θα έρθουν αντιμέτωπα με βροχές και ενισχυμένους ανέμους, επηρεάζοντας τον προγραμματισμό των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων.Ακολουθούν αναλυτικά οι προγνώσεις των ειδικώ…

Οι μετεωρολόγοι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο καιρός θα παρουσιάσει δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, χωρίζοντας την Ελλάδα στη μέση. Ενώ ο Βορράς και η Δύση θα απολαύσουν ανοιξιάτικο σκηνικό, τα ανατολικά και νότια τμήματα θα έρθουν αντιμέτωπα με βροχές και ενισχυμένους ανέμους, επηρεάζοντας τον προγραμματισμό των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων.

Ακολουθούν αναλυτικά οι προγνώσεις των ειδικών για την ημέρα της εθνικής επετείου και τη συνέχεια της εβδομάδας:

Καιρός: Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Ο κ. Τσατραφύλλιας εστιάζει στη σαφή διαίρεση του καιρού, υπογραμμίζοντας πως οι κάτοικοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι οι πιο ευνοημένοι με σύμμαχο την ηλιοφάνεια και τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Αντίθετα, στα ανατολικά, οι βοριάδες των 8 μποφόρ θα κάνουν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ψυχρή.

«με σύμμαχο τον καιρό θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολή, Ξάνθη, Κατερίνη, Καβάλα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Κοζάνη, Πάτρα, Ιόνια νησιά, Πύργος, Καλαμάτα κ.α.»

«Με βροχές θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, ενώ με ψιλόβροχο μέχρι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας και οι μαθητικές παρελάσεις σε Αττική, Εύβοια, Λιβαδειά, Βόλο κ.α.»

Η πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου

Ο κ. Ζιακόπουλος επιβεβαιώνει το «διπρόσωπο» σκηνικό, δίνοντας έμφαση στις τοπικές βροχές που θα σημειωθούν σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά και στις χιονοπτώσεις που θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Ανατολική Ελλάδα: Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Βορειοανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές με σταδιακή βελτίωση.

Νησιωτική Ελλάδα: Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εξασθενήσουν το βράδυ.

Υπόλοιπη Χώρα: Θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, επιτρέποντας την ομαλή διεξαγωγή των παρελάσεων.

Θερμοκρασία: Στην Αθήνα ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 16°C, ενώ η αίσθηση του ψύχους θα είναι εντονότερη στις προσήνεμες ανατολικές περιοχές.

Ο κ. Κολυδάς στρέφει το βλέμμα του κυρίως στην εξέλιξη του καιρού μετά την επέτειο, προειδοποιώντας για μια νέα επιδείνωση που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, το σκηνικό θα περιλαμβάνει βροχές και καταιγίδες, ενώ για την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση παραμένει «ρευστή» λόγω της μεγάλης διασποράς των μετεωρολογικών μοντέλων. Σημειώνει πως η αξιοπιστία για τα φαινόμενα υετού περιορίζεται στις 4-5 ημέρες, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα μπορεί να εκτιμηθεί με σχετική ασφάλεια για το επόμενο επταήμερο.

Το διαβάσαμε εδώ



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.